Bedla končí v RozpoRe


  • Včera v Topoľčanoch s nami odohral svoj posledný koncert náš basgitarista Bedla, ktorý do RozpoRu prišiel ešte ako teenager v roku 2015, hneď po dokončení nahrávky Radikálna ľudskosť. Prvú skladbu, ktorú sme s ním začali skúšať bola Neďaleko od raja. 

    Bedla u nás v podstate dospel a stal sa z neho suverénny hudobník. Nahral s nami album Hrubá sila, 3 videoklipy, odohral desiatky koncertov doma aj v zahraničí (Izrael, Poľsko, Nemecko, Spojené kráľovstvo, Bulharsko, Grécko), koncert v utečeneckom tábore a dve Radikálne ľudské turné po rómskych osadách. Prispel do našej hudby svojským rukopisom a na singli Víťazi sa čiastočne podieľal aj zvukársky. Okrem toho nás dotlačil na streamovacie platformy a nanovo prerobil elektrické rozvody v našej skúšobni - takže by sme ho mohli označiť za "univerzálneho vojaka". :)
    Dôvodom jeho odchodu je jeho postupná transformácia a dozrievanie. Vždy to bol skôr introvert, geek, ktorý sa radšej vŕtal v aparátoch, procesoroch a kábloch, hľadal rôzne zvuky a skúšal si rôzne typy gitár a basgitár a  než by sa prekrikoval v krčme alebo sa vyvaľoval na festivale. Rokenrolový život punkovej kapely na ceste a v undergroundových kluboch ho stále viac unavoval a viac sa začal vidieť v uhladenosti pop-rocku než v surovom punkovom hluku kropenom pivom a potom. 
    V súčastnosti rozbieha svoj sólový projekt a navyše zaskakuje na basu v kapele PARA. Chce sa venovať zvukarine a veciam okolo štúdiového nahrávania.

    S Bedlom sme zažili krásne plodné roky plné zážitkov a skvelej spolupráce. Vždy to bol trpezlivý teamový hráč, pokorný, vecný a spoľahlivý a preto na neho budeme spomínať len v najlepšom. Prajeme mu ešte veľa peknej hudby a veľa rôznorodých zaujímavých krabičiek s tlačítkami a poťákmi! :)


    Fabko, Zooroo a Datra



    Ďalšie články